Dagstur till Lilla Karlsö

Adress: S:t Klemensgatan 2 Box 1431, 621 25 Visby Visa karta

Adress: S:t Klemensgatan 2 Box 1431, 621 25 Visby

Liksom på Stora Karlsö är naturen på Lilla Karlsö unik och oexploaterad. Även på Lilla Karlsö häckar tiotusentals sillgrisslor och tordmular i klippbranterna.

Med hjälp av guider får man gå på en spännande vandring förbi fågelklippor och sälkobbar, följa slänterna och vandra upp på öns vida platå. På ön finns grottor och många ovanliga växter som karlsösallat, hjärtstilla och hylsnejlika. Gutefår betar på ön, vars historia började redan för cirka 400 miljoner år sedan då karlsöarna bildades.

Det finns ingen servering på Lilla Karlsö, så tag med matsäck. Det finns möjlighet att övernatta i ett mindre hus med enkla kokmöjligheter. I ett litet museum finns fossiler och andra naturfynd samlade.

Visa mer
Hotell

Hotel Helgeand Wisby

Avstånd: 116 meter
Fantastiskt mysigt och exklusivt litet hotell i 1300-talshus innanför ringmuren, 275 meter från havet. Romantikdesignade rum med kalkstensväggar i mjuka jordfärger och naturliga trägolv. Badrum i granitklinker. Carpe Diemsängar med fluffiga duntäcken. Underbar frukostbuffé med varma och kalla rätter ingår. Visbys bästa krogar ligger bara minuter från hotellet. En lugn oas i stadens hjärta vid butiker, restauranger och caféer.
Hotell

Hotell S:t Clemens

Avstånd: 75 meter
I hjärtat av Visby innerstad ligger Hotell S:t Clemens. Samtliga 32 rum har en personlig prägel och sammanbinds av två mysiga trädgårdar. Tre stjärnor borgar för bekväm standard med dusch, toalett, TV och fri tillgång till trådlöst Internet på samtliga rum. Varje dag serveras vår omtyckta frukostbuffé. Vi har en bokningsbar parkering och under höst och vår går det att hyra cyklar i receptionen. Varmt välkomna till oss på Hotell S:t Clemens!
Hotell

Hotell Breda Blick

Avstånd: 100 meter
Välkommen till Hotell Breda Blick, sekelskifteshotellet i Visbys kanske trevligaste omgivningar! Hotell Breda Blick består av två sekelskifteshus belägna i Visby innerstad, strax intill den Botaniska trädgården. Husen är omsorgsfullt renoverade och bjuder på allt från större sviter om två rum och kök till enkelrum. Inget rum är det andra likt vare sig till utformning eller möblemang.