Sudret - En guidad tur till Södra Gotland

Adress: Hamngatan 4, 621 57 Visby Visa karta

Adress: Hamngatan 4, 621 57 Visby

Följ med oss på en heldagsutflykt till södra Gotland.

Följ med oss till Sudret. Här är landskapet lite grönare och bördigare.
Landskapet på södra Gotland är präglat av tusenårigt jordbruk, med gott om betesmarker för lamm, kor och hästar. Även idag är jordbruket en viktig näring på ön och gotländska matprodukter och lammskinn håller högsta kvalité.

Tillsammans med vår kunniga guide tur vi oss söderut och åker bland annat utmed den vackra Ekstakusten med utsikt över Karlsöarna. Vi besöker även Bottarvegården, en museigård från 1600-talet, som imponerar redan vid första anblick med mangårdsbyggnadens flistak och den agtäckta ladugården.

Vi fortsätter turen till Vamlingbo prästgård, som inhyser två museer; Lars Jonsson Museum och Naturum Gotland.
- I konstnären Lars Jonssons museum visas ett stort urval originalkonstverk från den kände fågelmålarens egna samlingar
- I Naturum Gotland kan vi uppleva interaktiva utställningar om Gotlands djur- och naturliv.
På gården finns även prästgårdscaféet det finns möjlighet att köpa lunch eller fika.

Turen kommer även ta oss till Öja, där vi besöker Gra gasi, som socknens kyrka kallas. Här finns bland annat ett stort och märkvärdigt triumfkrucifix och en av Sveriges mest kända Mariaskulpturer – Öjamadonnan. Från Öja tar vi sedan vägarna inåt landet hem till Visby. Vi passar självklart på att göra stop hos någon av öns duktiga hantverkare eller i en gårdsbutik med lokala produkter.

Vi tar oss vidare mot Gotlands sydspets, Hoburgen. Utmed vägen som slingrar sig efter havet passerar vi vackra Kettelviken och naturreservatet Husrygg.

Visa mer
Hotell

Hotell Stenugnen

Avstånd: 38 meter
Trestjärniga Hotell Stenugnen i Visby är ett familjärt och charmigt livsstilshotell, centralt beläget i inre hamnen i Visby. Almedalen och närmaste havsbad med sandstrand finns inom fem minuters promenad från Hotell Stenugnen.
Vandrarhem

Visby Vandrarhem

Avstånd: 9 meter
Här bor så centralt det kan bli i Visby innerstad. En glimt av havet från varje rum och en stor härlig balkong mot innergården där du kan avnjuta din frukost eller bara vara. Vandrarhemmet ger dig en perfekt utgångspunkt under din vistelse i Visby. Havet, Visbys restauranger, caféer, gränder och butiker inom ett stenkast.
Bed & Breakfast

Wisby Residence B&B

Avstånd: 16 meter
Välkommen till Wisby Residence B&B, ditt boende centralt beläget i hamnen med närhet till båtlivet och Almedalen. Vi erbjuder ett modernt boende i ett bekvämt dubbelrum, ett lugnt trebäddsrum eller i vårt stora familjerum med plats för fyra bäddar.