Gotlandståget

Adress: Hesselby Jernvägsstation, 62256 Dalhem Visa karta

100 %

3 av 3 rekommenderar

Adress: Hesselby Jernvägsstation, 62256 Dalhem

Föreningen Gotlandståget kör ångtåg mellan Hesselby station i Dalhem och Roma station. Åk med våra fina lok och vagnar och upplev tidigt gotländskt 1900-tal.

I Hesselby finns vårt Jernvägscafé där du kan äta gott eller ta en fika i vår park. Caféet har en förkärlek för närproducerat. För öppettider m.m se: www.hesselbyjernvagskafe.se

Hesselby station är en järnvägsmiljö med stationsbyggnader från 1902, vagnhallar och museum. Även de andra stationerna är väl värda besök. Man kan också stiga av vid t.ex. Roma kungsgård och kombinera resan med ett besök där. För mer info se: www.gotlandstaget.se

Tåget går från Hesselby eller Roma. Du väljer själv vilken avgångstid du vill ha via de olika bokningsalternativen. Bokar du tur- & returbiljett är återresan öppen och du väljer själv när du vill åka tillbaka.

OBS! Vid torka eller vid lokskada kan vi tvingas ersätta vårt ånglok med ett diesellok från 1950-talet. Det är då omständigheter bortom vår kontroll men vi arbetar då på att få ångloket tillbaka i trafik så snart det går.

Föreningen Gotlandståget fick pris som Årets Arbetslivsmuseum 2016.

Visa mer
Bed & Breakfast

Mallas Stenstugu B&B

Avstånd: 7,7 km
Välkomna till en lugn & lantlig miljö med pensionatskänsla, centralt på Gotland och bara 20 minuter från färjan! På Mallas Stenstugu står en bäddad säng och väntar i rum med hotellstandard - eller i enklare rum med delat bad. KRAV-certifierad frukostbuffé i vårt nybyggda växthus och ekologiskt sänglinne.
Hotell

Hallfreda Hotell

Avstånd: 7,8 km
Bo vackert och smakfullt på Hallfreda Hotell, en rogivande gårdsidyll med anor från 1300-talet. Mangårdsbyggnaden till Hallfreda egendom byggdes om till hotell 2009. Vi bevarade Donners italienska prägel från 1700-talet och målade våra sex hotellrum med Ottocento, en italiensk målningsteknik. I flygelbyggnaden finns två lägenheter med självhushåll, om man så önskar.
Hotell

Hotell Dalhem

Avstånd: 1,9 km
Hotell Dalhem är ett lantligt och personligt boende med restaurang med fullständiga rättigheter. 15 min sydost om Visby. De 10 gästrummen består av både dubbelrum och familjerum. Läget mitt på ön gör att det är en bra utgångspunkt för utflykter över hela ön.