Dagstur till Stora Karlsö

Adress: S:t Klemensgatan 2 Box 1431, 621 25 Visby Visa karta

100 %

8 av 8 rekommenderar

Adress: S:t Klemensgatan 2 Box 1431, 621 25 Visby

Stora Karlsö bjuder på en oförglömlig naturupplevelse med blommor och fåglar i ett annorlunda landskap. Ön är ett av världens äldsta naturskyddade område och är rik på udda sevärdheter. Växter, fåglar, fossil och kulturhistoria – här finns något för alla intressen.

Allt fler åker till Stora Karlsö för att möta det lugn och den stillhet som råder på ön. Om du stannar kvar över natten får du dessutom möjlighet att upptäcka mer av denna speciella ö – eller bara vara och känna att du har ön för dig själv när sista båten gått. På ön finns många spår från hur människan har levt och verkat på ön från stenåldern in till nutid. Ön är förklarad som riksintresse inte bara för naturvård och friluftsliv utan även för kulturminnesvård.

Stora Karlsö ligger 6,5 km sydväst om Gotland och du reser hit med fartyget M/F Stora Karlsö från Klintehamn. Båtresan från Klintehamn tar cirka 30-40 minuter. En dagsutflykt på Stora Karlsö innebär cirka 4,5 timmars vistelse på ön. Vid landstigningen får du först information av öns tillsynsman. Kunniga guider visar dig sedan runt och berättar om öns natur och historia. Efter rundvandringen finns tillfälle att äta på restaurangen, bada, besöka museet eller bara ta det lugnt och njuta. Har du med dig vänner som inte talar svenska kan vi erbjuda guidning på engelska. Ibland får man gå med en svensktalande grupp, och då växlar guiden mellan svenska och engelska.

Stora Karlsö är naturreservat och öppet för besökare från 1 maj till 30 augusti. I priset ingår båt till och från Stora Karlsö.

Visa mer
Hotell

Warfsholm

Avstånd: 17,5 km
Warfsholm är en vacker udde 3 mil söder om Visby. Här ligger ett anrikt pensionat med 22 hotellrum och 10 lägenheter. Pensionatet har länge varit känt för sina konserter på udden som i sommar återuppstår. Det är en livfull plats med restaurang, café, eget bageri, en charmig liten butik med både kall dryck, godis, glass och mysig inredning och gotländska produkter. (Höst, vinter och vår har restaurangen begränsade öppettider.)
Hotell

Djupvik Hotel

Avstånd: 11,4 km
Djupvik Hotel med sin spännande restaurang och sina moderna mysiga hotellrum har blivit ett smultronställe för livsnjutare som vill ha det där lilla extra. Läget är magiskt med utblick över Karlsöarna och Djupvik fiskeläge. Solnedgången kan avnjutas från terassen eller matsalen och blir inte vackrare. Är du sugen på ett dopp? Välj den lilla mysiga sandstranden eller att svalka dig i hotellpoolen.
Hotell

Fröjel Resort

Avstånd: 12,6 km
Semester från första till sista stund. Fröjel Resort är en semesterresort för dig med höga krav på kvalitet och välmående! Restaurang med bar och uteservering, inomhuspool med jacuzzi och bastu, spa med massage och gym.