Gotlands Museum - Entrébiljetter

Adress: Strandgatan 14, 621 56 Visby

Adress: Strandgatan 14, 621 56 Visby

Gotlands Museum innefattar Fornsalen, Gotlands Konstmuseum, Kapitelhusgården och fängelseutställningen i Kajsartornet i Visby samt medeltidsgården Kattlunds i Grötlingbo, 1700-talsgården Petes i Hablingbo, och 1930-talsgården Norrbys i Väte.

På Fornsalen finns världens största vikingatida silverskatt, unika bildstenar och mycket mer! Fornsalen är världsarvet Visbys största turistmål och museets omfattande samlingar speglar Gotlands rika och spännande historia från stenålder till vikingatid, från medeltid till nutid. I den monumentala Bildstenshallen möter järnålderns unika bildstenar med berättelser om liv och död, gudar och människor, vardag och resor till fjärran länder. Här finns också världens största vikingatida silverskatt, Spillings!

Fornsalens barnutställning Skepp & Skoj handlar om hav och sjöfart på Gotland genom tiderna. Här kan barn och vuxna leka tillsammans och samtidigt lära sig vad havet har betytt och fortfarande betyder för Gotland med fokus på transporter, fiske, handel och turism. Utställningen är fylld med aktiviteter för hela familjen. För den vetgirige finns flera faktastationer, och uppmaningar - ”upptäck, fundera, fråga och lek” - som gör Skepp & Skoj till både en utställning och ett skojigt lekrum på samma gång.

Öppettider Fornsalen: tisdag - söndag 11-16

Gotlands Konstmuseum presenterar ett flertal, ofta egenproducerade utställningar per år.
Utställningen "Drömmen om Gotland | Bilden av Visby" är en fast utställning om de konstnärer som genom tiderna har sökt sig till ön. Vad var det dessa konstnärer sökte, när de kom till Gotland med sina målarverktyg? Ljuset? Nationalromantiska idéer? Ett svenskt Skagen? Den andra fasta utställningen är Tyra Lundgren (1897-1979), en av våra mest mångsidiga konstnärer, verksam som målare, tecknare, grafiker, keramiker, glaskonstnär och textilformgivare. Hon var också konstkritiker, skribent och författare. Hon levde och verkade runt om i världen och var pionjär inom många områden.
Övriga aktuella utställningar, se hemsidan:
http://www.gotlandsmuseum.se

Öppettider Konstmuseet: onsdag-söndag 12-16

Visa mer