Vi har störningar i onlinebokningen just nu, och det går väldigt långsamt att boka. Tack för ditt tålamod!

Vi har störningar i onlinebokningen just nu, och det går väldigt långsamt att boka. Tack för ditt tålamod!

Fåglar från början - Endagskurs

Adress: Hamngatan 4, 621 57 Visby Datum: Tisdag 26 jun 2018 Visa karta

Adress: Hamngatan 4, 621 57 Visby

Nybörjarkurs i fågelskådning. Lär dig grunderna i fågelskådning och de vanligaste fåglarna under en endagskurs på Gotland. Denna kurs riktar sig till nybörjare – du behöver inte ha några förkunskaper.

Om du redan har varit ute litet och tittat på fåglar kommer du ändå få ut mycket av kursen. Kursen blandar teori och praktik på ett pedagogiskt sätt. Lokalerna vi besöker är mycket rika på fågel. Arter som vi väntas möta är bl.a. skärfläcka, vitkindad gås, storspov, kricka, skedand och snatterand. I lövskogsområdena sjunger halsbandsflugsnappare, rosenfink och näktergal. Gotland hyser också världens tätaste bestånd av kungsörn.

Vi tillbringar förmiddagen i fält, äter en enkel lunch utomhus (om det går), går igenom exkursionen och genomför teoripasset inomhus under eftermiddagen. Varje kursdeltagare får en artlista som under kursens gång fylls i med de fåglar vi ser eller hör. Kursledare är Jim Sundberg, GotlandNature.Com. Naturguide och ornitolog boende i Östergarn på Gotland sedan 1990. Minst 4 och max 12 personer.

Kurstillfälle 2018:

Tisdag 26 juni, Hotel Stelor, Västergarn.


Program för kursen:
08:00 Exkursion med kunnig ledning.
12:00 Enkel lunch.
13:00 Genomgång av förmiddagens exkursion och teoripass.
16:00 Kursdagen avslutas.

Ingår:
• En kursdag, teoripass och exkursion.
• Webbaserad kursdokumentation, diplom och artlista.
• En enklare lunch.
• Transporter under kursdagen.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Tillgänglig den: 26-06-2018
Aktivitet Totalt pris
Loading
Hotell

Hotell Stenugnen

Avstånd: 53 meter
Trestjärniga Hotell Stenugnen är ett familjärt och charmigt mindre livsstilshotell, centralt beläget i inre småbåtshamnen i Visby. I våra rogivande fräscha rum med sköna sängar kan du surfa i vårt trådlösa bredbandssystem med din egen dator. Njut av den fräscha frukostbuffén med nybakat bröd och det nybryggda kaffet i vår bakgård med ringmuren som frukostsällskap. Observera att vårt hotell är rök- och allergifritt.
Vandrarhem

Visby Vandrarhem

Avstånd: 6 meter
Här bor du i nyrenoverade (2011) rum så centralt det kan bli i Visby innerstad. En glimt av havet från varje rum och en stor härlig balkong mot innergården där du kan avnjuta din frukost eller bara vara. Vandrarhemmet ger dig en perfekt utgångspunkt under din vistelse i Visby. Havet, Visbys restauranger, caféer, gränder och butiker inom ett stenkast.
Hotell

Clarion Hotel Wisby

Avstånd: 45 meter
Clarion Hotel Wisby är ett modernt förstaklasshotell, centralt beläget i Visby innerstad. Hotellet är inrymt i fastigheter från 1200-talet och framåt. Den medeltida atmosfären är ständigt närvarande, här finns t. ex. kryssvalv, pelare och en medeltida gränd - väl tillvaratagna och restaurerade. Vi är stolta över vår miljö och du är mer än välkommen att se, men också röra. Vi har inte skapat ett museum utan ett fullt modernt fungerande hotell. Välkommen att nyttja våra rum, konferenssalar, restauranger, barer, SPA-avdelningen och vigselkapell.