Fascinerande tryffelseminarium

Adress: Donnerska huset, Donners plats 1 Visby Visa karta

88 %

7 av 8 rekommenderar

Adress: Donnerska huset, Donners plats 1 Visby

Välkommen till ett populärvetenskapligt seminarium med inbjudna internationella gäster och medverkan av årets tryffelkock, under ledning av tryffelforskaren Christina Wedén.

Christina Wedén, vår egen tryffeldoktor, leder seminariet och berättar om tryffeln i maten i världen. Årets Tryffelkock 2018 berättar hur man kan använda tryffeln i matlagningen. Vi har en liten miniworkshop kring tryffeln som smaksättare. Vi jobbar på att kunna presentera resterande talare så snart som möjligt. Seminariet avslutas med en paneldiskussion som leds av Christina Wedén.

Talare vid seminariet:

Christina Wedén är verksam vid Uppsala Universitet och doktor i biologi med sin avhandling om gotländsk tryffel 2004. Sedan 1997 har Christina arbetat med den gotländska tryffeln kring olika forskningsfrågor, både vad gäller genetisk information och dess ekologi kopplat till odling. Under senare år har samarbeten skett kring kemiska analyser av tryffelns doft och innehåll. Christina är den som kan allra mest i Sverige om tryffeln i maten och odlingen.

Vi återkommer kring vilka de andra talarna blir vid seminariet. Årets Tryffelkock presenteras under hösten.

Seminariet hålls i Donnerska huset i Visby.

Visa mer
Hotell

Clarion Hotel Wisby

Avstånd: 64 meter
Clarion Hotel Wisby är ett modernt förstaklasshotell, centralt beläget i Visby innerstad. Hotellet är inrymt i fastigheter från 1200-talet och framåt. Den medeltida atmosfären är ständigt närvarande, här finns t. ex. kryssvalv, pelare och en medeltida gränd - väl tillvaratagna och restaurerade. Vi är stolta över vår miljö och du är mer än välkommen att se, men också röra. Vi har inte skapat ett museum utan ett fullt modernt fungerande hotell. Välkommen att nyttja våra rum, konferenssalar, restauranger, barer, SPA-avdelningen och vigselkapell.
Hotell

Donners Hotell Visby

Avstånd: 43 meter
Bästa läget i Visby! Bo i hjärtat av världsarvsstaden Visby, ett stenkast från havet, Almedalen, restauranger, shopping mm. Hotellet totalrenoverades 2010 och erbjuder 31 moderna hotellrum med hög standard. Restaurang La Masía, öns enda Tapasrestaurang, har en ute terrass med utsikt mot Donnersplats där solen stannar kvar långt in på kvällen.
Vandrarhem

Visby Vandrarhem

Avstånd: 82 meter
Här bor så centralt det kan bli i Visby innerstad. En glimt av havet från varje rum och en stor härlig balkong mot innergården där du kan avnjuta din frukost eller bara vara. Vandrarhemmet ger dig en perfekt utgångspunkt under din vistelse i Visby. Havet, Visbys restauranger, caféer, gränder och butiker inom ett stenkast.