Surflogiet - Kitesurfingkurs

Adress: Tofta Strand Visa karta

Adress: Tofta Strand

Vinden är ditt bränsle, draken din motor och havet är din lekplats! Känslan av att leva på vindens villkor surfa vågorna är obeskrivlig. Det kanske är just därför så många fastnar i sporten efter man väl provat kitesurfing.

De flesta kan lära sig Kitesurfa. Åldersspannet är spännande brett och på stranden hänger gamla som unga i en härlig mix och med samma längtan efter vind. Kitesurfing kräver inte någon extrem fysik (till en början) utan normal kondition räcker. Allt eftersom du surfar mer och mer kommer träningsvärken smygandes, vilket du senare upptäcker att regelbunden kitesurfing är mycket bra träning för din kropp, inte minst mage och rumpa!

Surflogiet har kurser över hela ön mellan perioden 1 juni till sista september. Vi är utbildade och certifierade i enlighet med International Kiteboarding Organization (IKO).

Vi har ingen åldersgräns men en nedre viktgräns på 45kg.

Checklista före kursen:
• Flaska vatten
• Lunchpaket
• Extra energi (frukt, snickers etc)
• Solglasögon
• Solkräm
• Jacka / vindjacka
• Handduk
• Surfshorts/bikini
• Kom utvilad
• Ta med en stor påse T.Å.L.A.M.O.D

Du bör vara beredd på att kursen ibland tar något längre tid eller går fortare beroende på din individuella nivå och gruppens storlek.

Kurserna startar normalt kl 09.00 men väder och vind är helt avgörande och kan göra att vi ibland behöver starta tidigare eller senare.

Vi kontaktar dig senast en dag innan, när vi utifrån väderprognoserna vet hur väder och vind kommer att bli för kursdagen. Då stämmer vi av tid och plats för kursen.

Intro kitesurfing kurs, torsdagar 15.00-16.00 v.27-32

Visa mer
Camping

Tofta Camping / Camping

Avstånd: 407 meter
Vi bjuder på bästa läge för sol, bad och utflykter. Campingen ligger 18 km söder om Visby vid Gotlands bästa badstrand.
Hotell

Hotell Toftagården

Avstånd: 774 meter
Hotell Toftagården ligger vackert inbäddat i den gotländska naturen nära Toftas kilometerlånga sandstrand. Ett personligt och gemytligt med en familjär service, alla rum i markplan med park och skogs omgivning alldeles utanför dörren.
Camping

Surflogiet

Avstånd: 100 meter
Gotlands minsta och vackraste strandcamping. Det första påståendet är vår gissning och det andra delar vi med flera. Här bor du i tält eller husvagn precis vid havet i skuggan av de 100 år gamla vindpinade martallarna. Campingplatsen följer naturens linjer och varje plats är unikt placerad efter de förutsättningar som moder jord själv har skapat. Du har en egen liten sandstrand precis utanför dörren och Toftas långa badstrand ligger 100 meter bort. På morgonen vaknar du till vågornas brus och på kvällen dukar ni upp middagen framför Östersjöns solnedgång. Den känslan kan vi inte vara utan och nu vill vi dela den med dig!