Bläse Julmarknad – En guidad bussutflykt

Adress: Hamngatan 4, 62157 Visby Visa karta

Adress: Hamngatan 4, 62157 Visby

Bläse Julmarknad är en av Gotlands största, finaste och mest välbesökta. Till Bläse åker vi kustvägen norrut från Visby och gör ett kort stopp i det vackra fiskelägret vid Lickershamn. Under färden berättar guiden om vår ö och våra traditioner.

Bläse Julmarknad är en av Gotlands största, finaste och mest välbesökta. Marknaden hålls i Bläse Kalkbruksmuseum, ett spännande museum för både barn och vuxna. Museet kildrar stenindustrin på Gotland och ger en inblick i arbetarnas liv och villkor.

Under marknaden säljs alla tänkbara gotländska hantverksprodukter, hembakat bröd, hemgjorda sylter, korvar med mera. Det arrangeras tomtetåg för barnen på den gamla järnvägen till kalkbrottet där även vuxna får åka med. I museet finns också matservering och café.

Till Bläse åker vi kustvägen norrut från Visby och gör ett kort stopp i det vackra fiskelägret vid Lickershamn. Vi fortsätter till Bläse via Kappelshamn och Storugns. Under färden berättar guiden om vår ö och våra traditioner. Hemfärden går direkt till Visby.

Visa mer
Hotell

Hotell Stenugnen

Avstånd: 37 meter
Trestjärniga Hotell Stenugnen i Visby är ett familjärt och charmigt livsstilshotell, centralt beläget i inre hamnen i Visby. Almedalen och närmaste havsbad med sandstrand finns inom fem minuters promenad från Hotell Stenugnen.
Bed & Breakfast

Wisby Residence B&B

Avstånd: 15 meter
Välkommen till Wisby Residence B&B, ditt boende centralt beläget i hamnen med närhet till båtlivet och Almedalen. Vi erbjuder ett modernt boende i ett bekvämt dubbelrum, ett lugnt trebäddsrum eller i vårt stora familjerum med plats för fyra bäddar.
Vandrarhem

Visby Vandrarhem

Avstånd: 10 meter
Här bor så centralt det kan bli i Visby innerstad. En glimt av havet från varje rum och en stor härlig balkong mot innergården där du kan avnjuta din frukost eller bara vara. Vandrarhemmet ger dig en perfekt utgångspunkt under din vistelse i Visby. Havet, Visbys restauranger, caféer, gränder och butiker inom ett stenkast.