Carmina Burana

Område: Visby
Wisby Strand Strandvägen 4, 62155 Visby (visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang
per person

Från 295 SEK

Carmina Burana v.2.0.: Carmina Burana är ett helt unikt och tidlöst musikverk, som inte låter sig etiketteras annat än som musik för alla åldrar! Med ca 200 personer på scen, däribland GotlandsMusiken, Östgötamusiken, körer och solister, allt under ledning av Bo Wannefors och med ny scenisk dräkt av Thomas Sundström, framförs detta musikaliska monumentalverk för första gången på ön på 34 år!

Carmina Burana bygger på dikter från 1100- och 1200-talen och handlar om livets förgänglighet och drifter i alla dess former. Carl Orffs mäktiga verk uruppfördes 1937 och är skrivet för orkester, stor kör samt solister.
Vår version är 2.0 – En uppgraderad storslagen version i ett samarbete mellan två orkestrar, tre regioner och sex körer, allt sammanvävt av Thomas Sundströms berättelse och Ulf Grönhagens ljussättning.

Vi kommer återigen bli påminda om vilken fantastisk körtradition vi har på Gotland då vi lyckats samla en imponerande samling körer! Vi är även stolta att återigen få gästas av dirigent Bo Wannefors vars passion för operamusik är ytterst smittsam. Förutom Carmina Burana kommer vi bjuda publiken på fler exempel på hur en stor blåsorkester kan låta – det gäller att passa på när vi har Östgötamusiken på besök!

Denna konsert är den första i en liten turné som sedan tar oss till Linköping och Jämtland.
Lördag 16 april kl. 15.30 Wisby Strand Stora serien nr 4
Medverkande: GotlandsMusiken Östgötamusiken
Dirigent: Bo Wannefors Sopran-, tenor- och barritonsolister
Körer: Allmänna Sången, Visby, Campus Gotlands Kammarkör, Capella Gotlandica, Visby Vokalensemble, NS samt Gotlands Gosskör Länsteatern på Gotland
Regi: Thomas Sundström
Ljus: Ulf Grönhagen

Vandrarhem

Visby Vandrarhem

Avstånd: 187 meter
Här bor du i nyrenoverade (2011) rum så centralt det kan bli i Visby innerstad. En glimt av havet från varje rum och en stor härlig balkong mot innergården där du kan avnjuta din frukost eller bara vara. Vandrarhemmet ger dig en perfekt utgångspunkt under din vistelse i Visby. Havet, Visbys restauranger, caféer, gränder och butiker inom ett stenkast.
Hotell

Hotell Stenugnen

Avstånd: 203 meter
Trestjärniga Hotell Stenugnen är ett familjärt och charmigt mindre livsstilshotell, centralt beläget i inre småbåtshamnen i Visby. I våra rogivande fräscha rum med sköna sängar kan du surfa i vårt trådlösa bredbandssystem med din egen dator. Njut av den fräscha frukostbuffén med nybakat bröd och det nybryggda kaffet i vår bakgård med ringmuren som frukostsällskap. Observera att vårt hotell är rök- och allergifritt.
Hotell

Clarion Hotel Wisby

Avstånd: 227 meter
Clarion Hotel Wisby är ett modernt förstaklasshotell, centralt beläget i Visby innerstad. Hotellet är inrymt i fastigheter från 1200-talet och framåt. Den medeltida atmosfären är ständigt närvarande, här finns t. ex. kryssvalv, pelare och en medeltida gränd - väl tillvaratagna och restaurerade. Vi är stolta över vår miljö och du är mer än välkommen att se, men också röra. Vi har inte skapat ett museum utan ett fullt modernt fungerande hotell. Välkommen att nyttja våra rum, konferenssalar, restauranger, barer, SPA-avdelningen och vigselkapell.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Karta


Information