Kallocain - musikteater i Hide Kulturbrott

Område: Norra Gotland inkl Fårö
Hide Kulturbrott, 624 50 Lärbro (visa karta)
Arena/Plats: Hide Kulturbrott
Kategori: Konserter & Föreställningar
Datum: Tisdag 30 jul 2019 - lördag 3 aug 2019
per person

Från 300 sek

Dystopin om sanningsdrogen som ger världsstaten kontroll över medborgarnas tankar. I det karga och storslagna kalkbrottet i Hide gestaltas Karin Boyes litterära mästerverk av en ensam skådespelare med ett sammanbitet metalband.

En berättelse om det viktiga du aldrig vågade säga.

Kemisten Leo Kall och hans fru Linda lever i ett framtida övervakningssamhälle där alla lever under jord och där polisöron och polisögon är verksamma dag som natt, överallt, till och med i sovrummen. Världsstaten är ett angiverisamhälle där alla är rädda.

Leo Kall har framställt en sanningsdrog som får människor att avslöja sina innersta tankar. Tillsammans med sin chef Edo Rissen, så experimenterar de på försökspersoner från frivilliga offertjänsten med så gott resultat att Kallocainets avslöjande effekter uppmärksammas av myndigheterna. Drogen gör sitt segertåg genom Världsstaten och till slut stiftas en lag där statsfientliga tankar kan dömas.
Men under experimenten med drogen har försökspersonerna berättat om människor som undgått Världsstatens övervakningssystem. De berättar om sånger som inte är marscher, om den förbjudna ökenstaden, om människor som litar på varandra. Mot sin vilja påverkas Leo Kall av berättelserna om att en annan värld är möjlig. Samtidigt misstänker han att hans fru är otrogen med Edo Rissen, hans egen chef, som han anger och därmed dömer till döden. För att få veta sanningen binder han sin fru och tvingar henne under sprutan.

Mötet med Linda under Kallocainets rus blir inte som han hade förväntat sig. Tillsammans börjar Leo och Linda att drömma om ett annat liv. Men kanske är det för sent? Och Rissen, har han dödat honom nu?

Medverkande:
Johan Theodorsson: Leo Kall
Anders Peev: komposition och elgitarr
Lea Ceder: slagverk
Jan Ericsson: elbas
Torgrim Mellum Steine: regi

Insläpp från 19:30. Föreställningen börjar 20:00. Samtliga sittplatser är onumrerade.
Föreställningen är 2 timmar med paus.

Alla barn oavsett ålder måste ha en egen biljett (barn 0-17 år). Ordinarie biljett gäller från 18 år och uppåt.

Välkommen till Hide Kulturbrott!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
30 Jul
Tisdag 30 jul 2019 20:00 Hide Kulturbrott
31 Jul
Onsdag 31 jul 2019 20:00 Hide Kulturbrott
1 Aug
Torsdag 1 aug 2019 20:00 Hide Kulturbrott
2 Aug
Fredag 2 aug 2019 20:00 Hide Kulturbrott
Vandrarhem

Slite Vandrarhem

Avstånd: 6,4 km
Välkommen till Slite Vandrarhem som erbjuder budgetboende i Slite som vi vågar påstå är sport destinationen nummer 1 på Gotland. Vi väldigt strategiskt placerad precis bredvid Slite Idrottscenter med Ishallen, Fotbollsplanen, Utegymmet och Eljuspåren. Vi har även Gotland Bike Park runt hörnet med en pumptrack utanför gaveln och många cykel leder i olika svårighetsnivåer som utgår bakom huset. 1,2 km bort kommer du till strand , segling, minigolf. I Slite samhälle 1,1 km bort är en av tre större centralorter på Gotland så har du ett bra utval av affärer inkl systemet, bra täckning av samhällstjänster som apotek och vårdcentral mm. Där finns också ett antal restauranger.
Hotell

Hotell Slitebaden

Avstånd: 5,8 km
Välkommen hem till mig! Min passion är att återskapa ett anrikt stadshotell i Hotell Slitebaden anno 1923. Vi skapar en hemtrevlig miljö där alla skall trivas och återkomma. Nyrenoverade rum, nya sköna hotellsängar med nybyggda privata badrum.
Hotell

Slitebadens Wärdshus

Avstånd: 5,8 km
Slitebadens Wärdshus ligger på nordöstra kusten av Gotland i en vacker klassisk byggnad från 1875 och har varit hotell sedan 1923.

I närheten av


Information