Gotlands skördefestival 2-dagarspass

Område: Östra och mellersta Gotland
Roma Lövsta 10, 62254 Romakloster (visa karta)
Arena/Plats: Gotland Grönt Centrum
Kategori: Gotlands Skördefestival
Datum: Lördag 7 sep 2019
PER PERSON

Från 90 SEK

Gäller inträde både lördag och söndag! Den 7-8 september 2019 firas den gotländska skördetiden med en stor festival. Gotland är vida känt för sitt välsmakande och stora skafferi av livsmedelsprodukter och festivalen lyfter hela kedjan från jord till bord.

Kärnan är det gotländska; dofter, smaker och traditioner. Festivalen riktar sig till barnfamiljer, kulinariska turister och intresserade av de gröna näringarna. Vi fokuserar en stor del av festivalutbudet till barn och unga. Att de skall ha möjlighet att smaka, träffa djur, få testa på och inspireras. Besökarna bjuds på aktiviteter, utställning av både djur och maskiner och en stor matmarknad.

Målet är att vara en kunskapsplattform där besökaren lämnar festivalen med ny kunskap. Exempelvis genom att delta på workshops med olika teman inom områdena lantbruk och livsmedelsförädling.

Festivalen anordnas gemensamt av Gotland Grönt Centrum AB, LRF Gotland, Hushållningssällskapet på Gotland, Studieförbundet Vuxenskolan, Roma Intresseförening och Roma Idrottsförening.

Barn upp till 15 år går gratis.

Varmt välkommen!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
7 Sep
Lördag 7 sep 2019 10:00 Gotland Grönt Centrum
Hotell

Hallfreda Hotell

Avstånd: 4,4 km
Bo vackert och smakfullt på Hallfreda Hotell, en rogivande gårdsidyll med anor från 1300-talet. Mangårdsbyggnaden till Hallfreda egendom byggdes om till hotell 2009. Vi bevarade Donners italienska prägel från 1700-talet och målade våra sex hotellrum med Ottocento, en italiensk målningsteknik. I flygelbyggnaden finns två lägenheter med självhushåll, om man så önskar.
Hotell

Hotell Dalhem

Avstånd: 4 km
Hotell Dalhem är ett lantligt och personligt boende med restaurang med fullständiga rättigheter. 15 min sydost om Visby. De 10 gästrummen består av både dubbelrum och familjerum. Läget mitt på ön gör att det är en bra utgångspunkt för utflykter över hela ön.
Bed & Breakfast

Mallas Stenstugu B&B

Avstånd: 7,1 km
Välkomna till en lugn & lantlig miljö med pensionatskänsla, centralt på Gotland och bara 20 minuter från färjan! På Mallas Stenstugu står en bäddad säng och väntar i rum med hotellstandard - eller i enklare rum med delat bad. KRAV-certifierad frukostbuffé i vårt nybyggda växthus och ekologiskt sänglinne.

I närheten av


Information